Impressie viering 75-jarig jublileum UMF

Op zaterdag 17 november vierden we ons 75-jarig bestaan in Filmtheater ’t Hoogt. Een feestelijke middag met ruim 240 gasten. UMF-donateurs maakten een bijzondere stadswandeling, met als thema ‘verleden, heden en toekomst’, langs vijftien monumenten in de stad. In de filmzaal werd, in College Tour setting, o.a. gesproken over de betekenis van erfgoed voor de stad van morgen en hoe duurzame waarde te creëren voor onze stedelijke gemeenschap. In de zaal zaten ruim 75 genodigden uit het werkveld van toekomstige stedenbouwkundige ontwikkelingen van de stad Utrecht. De College Tour-gast was Steven de Waal, Quinten Peelen leidde het gesprek.

Directiewissel

De lustrumviering was voor Suzan te Brake haar eerste officiële activiteit als nieuwe directeur van het Utrechts Monumentenfonds. Voor Hilde van Werven was het tevens haar afscheid van veel UMF-relaties. Beiden kijken terug op een geslaagd lustrumfeest.

Stripboek ‘De Dwaalgids van Utrecht’

Een speciaal moment was het uitreiken van het eerste exemplaar van ‘De Dwaalgids van Utrecht’ aan Mariëtte Pennarts, gedeputeerde Cultuur en Erfgoed van de provincie Utrecht. Samen met Julius van 10 jaar (als vertegenwoordiger van de jeugd in Utrecht) nam zij het eerste exemplaar van het stripboek in ontvangst. Het boek is voor kinderen van rond de brugklasleeftijd, maar is zo geschreven en getekend dat het ook leuk is voor volwassenen. Wilt u ook graag een exemplaar? Via de website van De Inktpot kunt u een exemplaar van het stripboek ‘De Dwaalgids van Utrecht’ bestellen.

Audiotour ‘De Dwaalgids van Utrecht’

Bij het stripboek hebben we ook een audiotour gemaakt. Voor de audiotour is uw telefoon uw persoonlijke gids die u  historische verhalen vertelt over de acht panden die een rol spelen in het stripverhaal. De audiotour werkt via een app die u gratis kunt downloaden. De route van de audiotour verschijnt op uw telefoon zodra u op start drukt. Oortjes in en lopen maar. De verhalen spelen automatisch af zodra u in de buurt komt van een pand uit de tour.

Alle foto’s van de feestelijke middag zullen we binnenkort delen via onze website.