WERKGROEPEN

Het Utrechts Monumentenfonds dankt zijn bestaan aan de inzet van vele vrijwilligers. Met toewijding leveren zij een belangrijke bijdrage aan de zorg voor en de kennis over monumenten. Momenteel zijn drie werkgroepen actief. Gaat monumentenzorg u aan het hart en wilt u als vrijwilliger actief zijn binnen deze werkgroepen? Dat kan!

 

Kom voor een kennismaking langs op ons kantoor aan de Lange Nieuwstraat 53, stuur een mail naar info@umf.nu of bel 030-2311761.

Bent u geïnteresseerd in het uitpluizen of weergeven van de historische verhalen die schuilgaan achter onze monumentale gevels? Word dan lid van de Werkgroep Historisch Onderzoek. De verhalen worden gepubliceerd in SteenGoed, klik hier om alle uitgaven van SteenGoed digitaal in te zien.

De site www.documentatie.org is internationaal bekend als vraagbaak op het gebied van de cultuurhistorie en monumenten. De werkgroep documentatie verzorgt de inhoud. Met een ‘plaatje en een praatje’ worden vele termen uitgelegd, met veel nadruk op bouwhistorie. Van tienduizenden onderwerpen zijn literatuurlijsten, foto’s en bouwtekeningen opgenomen.

De website van het Utrechts Documentatiesysteem is een samenwerkingsproject van de Gemeente Utrecht, het Utrechts Monumentenfonds en de stichting Bouwhistorie Nederland.

 

Deze semipublieke tuin achter de monumentale Bruntskameren, heeft het karakter van een 17e-eeuwse siertuin. Deze wordt onderhouden door de leden van de tuincommissie. Zij voeren de tuinwerkzaamheden samen uit op woensdagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur.