Hoofdpersonen avontuurlijk stripboek De Dwaalgids

Verwacht: Stripboek De Dwaalgids – een avontuur door Utrecht en de tijd

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het Utrechts Monumentenfonds komt er een stripboek over een avontuur door de tijd en door de Utrechtse binnenstad. Het stripverhaal wordt gemaakt door zeven tekenaars van De Inktpot, aan de hand van de geschiedenis van een zevental panden in de binnenstad van Utrecht. De Dwaalgids gaat over de tijd 1550-1959 en geeft een kijkje in de geschiedenis die verborgen ligt achter ‘gewone’ historische gevels. Niet de bekende monumenten, maar minder opvallende woonhuizen en winkels, panden met een lange historie als timmerwerkplaats, apotheek, schuilkerk, armenhuis, drukkerij.

Wandelen door de tijd en de binnenstad

Het verhaal gaat over twee kinderen die tijdens een stadswandeling met hun grootouders verzeild raken in het verleden van de huizen die ze bezoeken. Het monumentengidsje van opa blijkt de kinderen op magische wijze naar het verleden te kunnen transporteren. Daar maken ze gebeurtenissen mee uit de geschiedenis van de panden en van de stad Utrecht en spreken ze personen die een rol spelen bij die gebeurtenissen.

Voor en door wie

Het boek is voor kinderen van rond de brugklasleeftijd maar is zo geschreven en getekend dat het ook leuk is voor volwassenen. Belangrijke bronnen voor de tekenaars zijn De Steengoed (een uitgave van de Historische Werkgroep van het UMF) en het Utrechts Archief geweest. De SteenGoed verschijnt 2-3 keer per jaar en is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de stad.

Voorintekenen en informatie voor bedrijven

Vanaf 1 augustus 2018 kunt u op de website van De Inktpot voorintekenen. U ontvangt dan het 48 pagina’s tellende stripboek zodra het in november 2018 uitkomt. Hier vindt u ook alle informatie over de mogelijkheden voor bedrijven om dit project te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan uw logo in het stripverhaal.