Hoofdpersonen avontuurlijk stripboek De Dwaalgids

Start voorverkoop: Stripboek De Dwaalgids

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van het Utrechts Monumentenfonds komt er een stripboek over een avontuur door de tijd en door de Utrechtse binnenstad. Het stripverhaal wordt gemaakt door zeven tekenaars van De Inktpot, aan de hand van de geschiedenis van een zevental panden in de binnenstad van Utrecht. De Dwaalgids gaat over de tijd 1550-1959 en geeft een kijkje in de geschiedenis die verborgen ligt achter ‘gewone’ historische gevels. Niet de bekende monumenten, maar minder opvallende woonhuizen en winkels, panden met een lange historie als timmerwerkplaats, apotheek, schuilkerk, armenhuis, drukkerij.

Wandelen door de tijd en de binnenstad

Het verhaal gaat over twee kinderen die tijdens een stadswandeling met hun grootouders verzeild raken in het verleden van de huizen die ze bezoeken. Het monumentengidsje van opa blijkt de kinderen op magische wijze naar het verleden te kunnen transporteren. Daar maken ze gebeurtenissen mee uit de geschiedenis van de panden en van de stad Utrecht en spreken ze personen die een rol spelen bij die gebeurtenissen.

Voor en door wie

Het boek is voor kinderen van rond de brugklasleeftijd maar is zo geschreven en getekend dat het ook leuk is voor volwassenen. Belangrijke bronnen voor de tekenaars zijn De Steengoed (een uitgave van de Historische Werkgroep van het UMF) en het Utrechts Archief geweest. De SteenGoed verschijnt 2-3 keer per jaar en is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de stad.

Voor intekenen?

Vanaf 1 augustus 2018 kunt u op de website van De Inktpot voorintekenen voor een exemplaar van het stripboek. U ontvangt dan het 48 pagina’s tellende stripboek zodra het in november 2018 uitkomt.

Informatie voor bedrijven

Bent u partner van het UMF en vindt u het een leuk idee om dit project te ondersteunen of te sponsoren? Denk bijvoorbeeld aan uw logo in het stripverhaal. Voor uw hebben we een bijzonder aanbod:

  1. Voor € 250 exclusief BTW plaatsen we een bedrijfslogo op een gezamenlijke pagina én uw bedrijf wordt genoemd in het colofon. Uiteraard ontvangt u van ons een present exemplaar.
  2. Voor een bedrag van € 500,- exclusief BTW verwerken we een logo van uw bedrijf in een plaatje in het stripboek én uw bedrijf wordt genoemd in het colofon. Uiteraard ontvangt u van ons een present exemplaar.

de Dwaalgids van Utrecht - voorzijde