Huurder aan het woord: Gerhard te Velde

Groeien doe je samen

 

In dit interview maar je kennis met een nieuwe huurder van het UMF, ondernemerscoach Gerhard te Velde. Gerhard heeft recent Predikherenstraat 20 in gebruik genomen.

 

Gerhard te Velde is een man vol ideeën, projecten, plannen en dromen. En een aantal ideeën voert hij ook echt uit. Zo begon Gerhard in 2014 het Ondernemersdiner, een club ondernemers die met elkaar eten om elkaar verder te helpen. Dit werd al snel omgedoopt naar ‘Groeivoer’. En inmiddels is Groeivoer een echt bedrijf geworden dat ondernemers helpt bij groeivraagstukken. Groeivoer startte een Groeiclub voor ondernemers op de Predikherenstraat 20, een pand van het UMF. Ondernemers krijgen in dit prachtige historische plek hulp bij het laten groeien van hun bedrijf.

 

Tuinieren
Gerhard begon tijdens zijn studententijd De TuinStudent, om even lekker fysiek bezig te zijn als afwisseling van de collegebanken. Hij werkte als tuinman naast zijn master sociologie in Utrecht. Dit verliep zo goed dat hij besloot hier met een paar vrienden een bedrijf van te maken. In 2008 werd het bedrijf een officiële onderneming onder de naam MijnStudent.

 

Kantoorstudent
Mede door zijn bijbaan als tuinman is Gerhard bij het Utrechts Monumentenfonds betrokken geraakt. De Predikherenstraat 20 is niet de eerste ruimte die Gerhard mocht huren van het UMF. Toen Gerhard bij een voormalig bestuurslid van het UMF de tuin deed, werd hem gevraagd of hij ook een student wist voor kantoorwerk. Al snel begon een vriendin als kantoorstudent bij het UMF om te helpen bij de administratie.

 

Eager People
Niet veel later kwam er bedrijfsruimte vrij, waar het bedrijf MijnStudent dankbaar haar intrek nam. Vanuit hier is het ondernemerschap steeds verder uitgebreid. Zo kwam van ‘De TuinStudent’ eerst ‘MijnStudent’ en dit veranderde uiteindelijk in ‘Eager People’: gedreven mensen. Van dit bedrijf heeft Gerhard zich in de afgelopen jaren losgekoppeld, om een nieuw avontuur aan te gaan.

 

Groeivoer
En zo belanden we aan in 2018, het jaar waarin Gerhard besloot om een podcast te gaan maken. Podcasts zijn een soort radio uitzendingen en volledig gratis te beluisteren. Gerhard begon de Groeivoer Podcast voor ondernemers. In de afleveringen interviewt Gerhard, zoals hij het zelf noemt, kleine en grote ondernemershelden. Het belang ligt voor Gerhard ook in het interviewen van deze kleine helden of zoals Gerhard het noemt: ‘’de gewone sterveling’’. Juist kleine bedrijven zijn vaak het meest inspirerend en herkenbaar.

 

Cheaptickets
Dit neemt echter niet weg dat Gerhard ook bekende ondernemers interviewt. Bijvoorbeeld de oprichter van Cheaptickets of TomTom over hun ondernemerschap. Gerhard trekt met zijn koffer vol opnameapparatuur het land in om de verhalen op te nemen. Ter inspiratie voor zichzelf, anderen, en de geïnterviewde. Een interview zet je namelijk altijd aan het denken, zegt Gerhard. Ook nu jij mij bevraagd: ‘’je gaat nadenken over waarom je bepaalde dingen eigenlijk vindt en hoe iets tot stand is gekomen’’.

 

Groeiprogramma’s
Naast de podcasts verzorgt zijn bedrijf ‘Groeivoer’ verschillende programma’s die ondernemers kunnen helpen met het zoeken van een plan waarmee en onderneming vervolgens kan groeien op iedere denkbare manier. Aan de hand van maandelijkse bijeenkomsten kunnen ondernemingen ideeën delen met anderen en krijgen zij hulp van professionals die ondernemers proberen te helpen met het bereiken van hun doelen en om te groeien als bedrijf. Daarnaast biedt Groeivoer ook de mogelijkheid aan ondernemers om in contact te komen met andere ondernemingen. Volgens Gerhard moet je, als je slimmer en beter wilt worden, jezelf blijven voeden. Ineens wordt ook duidelijk waar de naam van Gerhards bedrijf vandaan komt.

 

Liefde op het eerste gezicht?
Nu Gerhard de Groeiclub heeft aan de Predikherenstraat, vroeg het UMF hem of ‘het liefde op het eerste gezicht’ was met dit pand. “Ik was meteen geïnspireerd, maar ik noem het geen liefde op het eerste gezicht. Ik ben superblij met deze mooie plek, maar op termijn droom ik wel van een groter pand.”. Zo hoopt Gerhard dat hij ooit een Groeiclub kan openen buiten de stad, die ruimte biedt aan meer mensen. Op dit moment echter, is Predikherenstraat 20 een fijne thuisbasis voor Gerhard en de ondernemers waar hij mee werkt.

 

Een podcast voor het UMF
In de nabije toekomst gaat Gerhard in gesprek met het UMF over de productie van twaalf podcastafleveringen over panden van het Utrechts Monumentenfonds. De naam voor de podcast moet nog definitief gemaakt worden, maar dat er een podcast over historisch erfgoed komt, mogelijk gemaakt door het Utrechts Monumentenfonds, is zeker. In deze podcast zullen de mooiste verhalen uit de unieke panden van het UMF tot leven gewekt worden. Zodat iedereen ze kan gaan beleven.

 

Meer weten over de podcast die het UMF gaat starten? Neem contact met ons op! Voor meer informatie over Groeivoer kunt u terecht op www.groeivoer.nl