Open Monumentendag Kromhoutkazerne Utrecht

Geslaagde Open Monumentendag in Utrecht

De organisatie van de 32e editie van de Open Monumentendag Utrecht spreekt over een zeer geslaagde dag. Veel bijzondere openstellingen en gunstige weersomstandigheden zorgden voor veel belangstellenden. Het aantal bezoekers lag ruim boven de 20.000.

UMF kantoor

Ook ons kantoorpand én monument aan de Lange Nieuwstraat 53 is goed bezocht afgelopen zaterdag. Het verhaal over de voormalige pastorie en schuilkerk begon in 1641. Bent u geïnteresseerd? U kunt het lezen op onze website.

Highlights Open Monumentendag Utrecht

Het was erg druk op de Kromhoutkazerne, die eenmalig haar poorten opende. Aan het begin van de middag waren er al 1500 bezoekers geweest. Ook Ad van Liempt die op Maliebaan 15 lezingen gaf over de Maliebaan in oorlogstijd kon rekenen op veel geïnteresseerde toehoorders.

Verder was er veel belangstelling voor de Universiteitspanden aan de Drift, het prachtig gerenoveerde Anatomiegebouw aan de Bekkerstraat, gevangenis Wolvenplein en de Juniorgidsen in het Academiegebouw. Ook pakten veel mensen de fiets voor een bezoek aan één van de acht forten rondom de stad of gingen naar Leidsche Rijn om een stukje Romeinse weg te bewandelen.

Wij bedanken graag de organisatie van Open Monumentendag Utrecht 2018,  de eigenaren/beheerders van de monumenten, de vrijwilligers én de bezoekers voor deze mooie dag.