Aanvang bouw Slachtstraat Filmtheater.

 
Ondanks de desastreuze coronavirus-epidemie zijn de verbouwingsplannen van het voormalige filmhuis ’t Hoogt tot het nieuwe Slachtstraat Filmtheater voltooid. Met de ontvangst van de nodige vergunningen is nu met de bouw begonnen. Het had een mooie aanleiding kunnen zijn voor een feestelijke startschot, maar helaas; de epidemie staat een feestelijke bijeenkomst nog in de weg.
 

We hadden u dan kunnen voorstellen aan onze restauratieaannemer Nico de Bont (van de Domtoren), de architect Wenink Holtkamp Architecten en alle andere betrokken partners vanuit het Utrechts Monumentenfonds en Slachtstraat Filmtheater en u zo alles kunnen vertellen over de bijzondere plannen en intenties.
Omdat de opening nog steeds voor eind november 2021 is gepland, kan en mag de bouw niet langer wachten en kunnen we niet anders dan u nu op deze manier alsnog te informeren. Wanneer er mogelijkheden zijn om u persoonlijk rond te leiden of op een andere manier te informeren, doen we dit graag.
 

Het Hoogt 4 en 6 (voorheen kruidenierswinkeltje Betje Boerhave) worden bij de nieuwe theater en ondersteunende horecafaciliteiten gevoegd. De ingang van de filmtheaters, het café en het restaurant is aan de Slachtstraat 5. Het Kruideniers Museum Utrecht en andere culturele activiteiten komen in de panden ’t Hoogt 8 en 10, en er liggen prachtige plannen voor een mooie en unieke tuin achter deze panden. De hoekwoning Hoogt 2 herbergt unieke monumentwaarden en wordt momenteel gerestaureerd en vernieuwd.
 

Er komen op de eerste en tweede verdieping 3 theaters met in totaal ruim 200 zitplaatsen. Voor gasten die de trap een probleem vinden komt er een lift. Het café, de serre, ‘de achterkamer’ en het restaurant krijgen een Franse sfeer (Parijs eind 19e eeuw).
 

Filmtheater Slachtstraat is straks alle dagen van de week geopend. De activiteiten en filmprogrammering zullen zijn gebaseerd op die van Springhaver, het Louis Hartlooper Complex en het voormalige filmhuis het Hoogt.
 

Wij zijn erg verheugd met de hartverwarmende reacties op deze voor Utrecht bijzondere plannen en hopen dat u aandacht wilt besteden aan dit memorabele moment.
 
 
(Render Slachtstraat Filmtheater, rechtenvrij te gebruiken)
 

De website www.slachtstraat.nl van Filmtheater Slachtstraat is onder constructie. Met betrekking tot onze Podcast Studio Slachtstraat: stuur een e-mail naar info@umf.nu als u iets moois te vertellen heeft en leuk lijkt dit te delen. De Podcast vindt u op Spotify of via http://www.utrechtsmonumentenfonds.nl/studioslachtstraat/
 

Er is door het Utrechts Monumentenfonds ook een fraaie virtuele tour gemaakt door de bestaande situatie Slachtstraat 5, Virtuele tour van ’t Hoogt