Open Monumentendag Utrecht

Open Monumentendag 8 september 2018

Op zaterdag 8 september zijn ruim 70 Utrechtse monumenten open voor publiek. Deze monumenten vertellen niet alleen het verhaal van Utrecht. Op tal van plekken zie je dat de Europese geschiedenis haar sporen in Utrecht heeft nagelaten. Utrecht en de Utrechters hebben op hun beurt ook een steentje bijgedragen aan het Europa van vroeger en nu. Tijdens Open Monumentendag 2018 staan de monumenten die deze verhalen vertellen centraal.

Persbericht Open Monumentendag

Meer informatie over het thema ‘In Europa’ leest u in het persbericht van de landelijke Open Monumentendag-organisatie. Open Monumentendag is een van de grootste Nederlandse culturele evenementen.

Sponsor en de SteenGoed

Het UMF is sponsor van het evenement. Op 8 september stellen wij ons kantoor in het monumentale pand aan de Lange Nieuwstraat 53 in Utrecht open voor bezichtiging. Het historische verhaal over dit pand is opgetekend in de SteenGoed. De SteenGoed is een publicatie van de Werkgroep Historisch Onderzoek, die we 2 – 3 keer per jaar uitbrengen. Op onze website vindt u alle 62 uitgebrachte SteenGoeds.