Jubileum Utrechts Monumentenfonds 75 jaar

Aftellen naar lustrumviering

Zaterdagmiddag 17 november is het zover; onze lustrumviering in Filmtheater ’t Hoogt – 75 jaar UMF. De inschrijving hiervoor is helaas gesloten, ’t Hoogt zit vol. UMF-donateurs gaan een stadswandeling maken met als thema ‘verleden, heden en toekomst’. Tegelijkertijd gaan, tijdens de College Tour, UMF-genodigden en Steven de Waal met elkaar in gesprek over stedenbouwkundige ontwikkelingen. Het gesprek zal worden geleid door Quinten Peelen.

Stripboek ‘De Dwaalgids van Utrecht’

Ons cadeau aan de stad is net vers van de pers! Het eerste stripboek over Utrecht; ‘De Dwaalgids van Utrecht’. Zaterdagmiddag reikt Hilde van Werven het eerste exemplaar uit aan Mariëtte Pennarts-Pouw, gedeputeerde Cultuur en Erfgoed van de Provincie Utrecht. Complimenten en felicitaties aan de zeven tekenaars van De Inktpot! Een unieke samenwerking met als resultaat een productie geschikt voor kinderen maar ook voor volwassenen. We hopen dat hiermee (een stukje van) de historische verhalen over Utrecht ook de kinderen in de stad bereikt.

Audiotour De Dwaalgids van Utrecht

Naast het stripboek is er ook een online productie gemaakt van De Dwaalgids. Met de audiotour ‘De Dwaalgids van Utrecht’ op uw smartphone kunt u een wandeling maken langs de acht panden uit het verhaal. De historische verhalen spelen automatisch af zodra u in de buurt van het monument komt. U hoeft alleen maar de (gratis) app ‘izi.TRAVEL’ te downloaden.

Na de activiteiten heffen we het glas op de toekomst en is er gelegenheid na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. We kijken uit naar een feestelijke en inhoudelijk interessante middag.