Oudegracht 279 - Lange Smeestraat 2

Vacature Projectleider Restauratie & Onderhoud

Houd je van monumenten en van de binnenstad van Utrecht? Heb je een bouwkundige opleiding op HBO-niveau en 5 tot 7 jaar relevante werkervaring?  Ben je graag verantwoordelijk voor je eigen bouwkundige projecten, kan je afgewogen keuzes maken, besluiten nemen en problemen oplossen? Vind je verduurzaming, innovatie en aandacht voor cultuurhistorische waarden belangrijk? En vind je het ook leuk om na te denken over de grote lijnen in een monumentbeherende organisatie? Dan willen wij jou graag spreken!

 

Wij zijn het Utrechts Monumentenfonds, een bijzondere vastgoedbeheerder en professionele organisatie voor het monumentenbehoud. We bezitten in de binnenstad van Utrecht zo’n 109 monumenten en willen per direct ons kleine, professionele, team versterken.

 

Werkzaamheden

Onder jouw leiding worden kwalitatief hoogwaardige restauratie- en onderhoudswerkzaamheden voor ons monumentale bezit gerealiseerd. Je draagt zorg voor de planvorming en vergunningaanvraag en je voert zelfstandig de bouwkundige en installatietechnische uitvoeringsbegeleiding uit tot en met de oplevering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het correctief en planmatig onderhoud (MJOP’s), mutatieprojecten en de verduurzaming van onze monumenten.

 

Je krijgt veel zelfstandigheid en bewaakt dagelijks de voortgang, het budget en de kwaliteit van projecten. Ook bouwkundige inspecties ten behoeve van onderhoud en huurmutaties vallen onder je werkzaamheden. Daarnaast vraag je zelfstandig subsidies aan ten behoeve van restauratie, onderhoud en verduurzaming.

 

Last but not least; je geeft nader invulling aan het verduurzamen van ons bezit en krijgt de kans je op termijn met grootschalige restauraties bezig te houden, passend bij de ambities van het UMF.

 

Profiel

We zoeken een professional met visie. Je hebt eerder gewerkt met rijksmonumenten en verduurzaming van erfgoed. Je bent betrouwbaar, accuraat, sociaal vaardig, flexibel, probleemoplossend en sterk in organiseren. Verder heb je:

  • een bouwkundige opleiding op HBO niveau (de post-HBO Bouwhistorie & Restauratie van de Hogeschool Utrecht of een master Architectuurgeschiedenis is een pré)
  • 5 tot 7 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • een hart voor monumenten.
  • allround technische expertise en specifieke kennis van bouwprojectmanagement.
  • kennis van historische bouwmaterialen, bouwkundige details, hun gebreken en oplossingen;
  • goede sociale vaardigheden en een karakter dat past in een kleine hardwerkende organisatie.
  • ervaring met O-prognose en Autocad (pré).

 

Aanbod

Een 32-/36-urige werkweek met veel verantwoordelijkheid in een omgeving waar je jezelf snel kan ontwikkelen en de ruimte krijgt om je eigen visie vorm te geven. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en is conform de CAO Woondiensten. Het tijdelijk dienstverband van 12 maanden heeft een vast dienstverband tot doel.

 

Bedrijfsinformatie

Onze missie is gebouwd erfgoed in Utrecht levend houden. Onze belangrijkste dagelijkse taak is het duurzaam behoud, beheer en de verhuur van onze monumenten. Voor het UMF is het van groot belang  om innovatieve technieken toe te passen en aandacht te hebben voor de cultuurhistorische waarde van een pand. Ons  kantoor staat in de mooie binnenstad van Utrecht, in het hart van het Museumkwartier. Met trots vierden wij in 2018 ons 75-jarig bestaan. Het UMF dankt haar bestaan deels aan een groot aantal donateurs.

 

Interesse?

Ben je een bouw- en restauratiedeskundige, heb je passie voor erfgoed en heb je zin om ons team te komen versterken? Stuur dan je sollicitatie, bestaande uit je CV en een schriftelijke motivatie naar suzan.te.brake@umf.nu. Solliciteren kan tot 4 februari 17.00 uur. De sollicitatiegesprekken vinden in week 7 plaats.

 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Suzan te Brake (directeur UMF). Haar telefoonnummer is: 06-1252 4906.

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.