Vacature Bouwkundig projectleider

Heb jij een passie voor historische gebouwen zoals hofjes, woonhuizen en werfkelders, en de vaardigheden om restauratieprojecten succesvol te leiden? Dan zoeken wij jou!

 
In het kort
Voor de restauratie en ontwikkeling van deze monumenten zijn we op zoek naar een Bouwkundig projectleider. Door jouw kennis en ervaring weet jij als Bouwkundig projectleider complexe opgaven te begeleiden vanaf de idee- tot en met de realisatiefase. Zo zorg je samen met ons dat onze gebouwen passend worden gebruikt en gezond renderen.

 

Jouw werk als Bouwkundig projectleider

Als Bouwkundig projectleider maak je deel uit van een kleine professionele organisatie. Samen met de bouwkundig opzichter en bouwkundig medewerker lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van onze gebouwen. Je bent verantwoordelijk voor het aansturen en realiseren van (her)ontwikkelprojecten. Onder jouw leiding worden kwalitatief hoogwaardige (restauratie)werkzaamheden van ons monumentale bezit gerealiseerd. Verduurzaming speelt hier vanzelfsprekend een grote rol in.

 
Je krijgt veel zelfstandigheid en bewaakt de voortgang, het budget en de kwaliteit van projecten. Daarnaast vraag je subsidies aan ten behoeve van restauratie, onderhoud en verduurzaming. Je denkt mee over het beleid en overkoepelende strategische vraagstukken met betrekking tot bouwkundige zaken en verduurzaming.

 
Wat jij meeneemt
We zoeken een professional met visie. Je hebt eerder gewerkt met monumenten en je hebt ervaring met vastgoedontwikkeling. Je bent accuraat, resultaatgericht, probleemoplossend en sterk in organiseren. Verder heb je:
 
–     HBO werk- en denkniveau
–     post-HBO Bouwhistorie; Restauratie van de Hogeschool Utrecht is een pré
–     ervaring in een vergelijkbare functie
–     je hebt aantoonbare passie voor én werkervaring op het gebied van monumenten
–     allround technische expertise en specifieke kennis van bouwprojectmanagement
–     een resultaatgerichte en probleemoplossende werkhouding
–     een ondernemend en enthousiasmerend karakter

 
Wat wij bieden
Werken bij het Utrechts Monumentenfonds betekent dat je onderdeel bent van een klein professioneel team en een bijdrage kan leveren aan het nog mooier maken van de Utrechtse binnenstad. Bovendien zal je ook werkzaamheden verrichten voor collega-organisatie Stadsherstel Utrecht, wat het werk nog afwisselender maakt. Wij bieden je:
 
–     een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheid;
–      een 32 of 36-urige werkweek;
–      een salaris in schaal J van de CAO Woondiensten. Het salaris is minimaal € 4.366,- en maximaal € 5.897,-;
–      Arbeidsvoorwaarden die worden toegepast volgens de CAO Woondiensten en de interne regelingen van het UMF. Je krijgt onder andere een 13e maand;
–      Een tijdelijk dienstverband van 12 maanden met een vast dienstverband tot doel.
 
Bedrijfsinformatie
Het Utrechts Monumentenfonds (UMF) zet zich in voor onderhoud, restauratie, ontwikkeling en instandhouding van gebouwd erfgoed in Utrecht. Het UMF heeft 109 panden, waarvan 128 woningeenheden en 20 bedrijfsruimten in de Utrechtse binnenstad en wordt gesteund door ruim 2500 donateurs. Stadsherstel Utrecht heeft 236 woningen en 44 bedrijfsruimten. Beide organisaties zorgen voor de monumentale panden, delen kennis en zetten zich in voor het toekomstbestendig maken van onze monumenten en erfgoed in de stad. Zowel het UMF als Stadsherstel Utrecht hebben de status van landelijk erkende professionele organisatie voor het monumentenbehoud (POM).
 
Het UMF werkt steeds nauwer samen met Stadsherstel Utrecht, onze collega-organisatie. Sommige vacatures vullen we daarom samen in. Je komt in dienst van het UMF maar zal daarom ook deels werkzaamheden verrichten voor Stadsherstel. Dit geeft een echte invulling aan de samenwerking tussen beide organisatie en maakt het werk voor jou nog afwisselender.
 
Interesse?
Ben je de projectleider die we zoeken? Heb je passie voor erfgoed en heb je zin om ons team te komen versterken? Stuur dan je sollicitatie, bestaande uit je CV en een schriftelijke motivatie naar lisette.breedveld@umf.nu. Solliciteren kan tot 28 juli. De eerste gesprekken vinden plaats op donderdag 1 augustus.
 
Heb je vragen? Neem dan contact op met Lisette Breedveld via 030-2311761.
 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Download hier de vacaturetekst.