Vacature Bouwkundig opzichter

 
Houd je van monumenten en van de binnenstad van Utrecht? Heb je een bouwkundige opleiding en relevante werkervaring op het gebied van de verhuur en instandhouding van monumenten? Dan willen wij jou graag spreken!

 
Wij zijn het Utrechts Monumentenfonds, de monumentenorganisatie van én voor de stad Utrecht. Al ruim 77 jaar zet onze organisatie zich in voor de restauratie, ontwikkeling en instandhouding van gebouwd erfgoed in Utrecht. Het bewonen, gebruiken en genieten van erfgoed staat hierbij centraal. Het Utrechts Monumentenfonds bezit zo’n 86 monumenten en ruim 150 verhuureenheden in de Utrechtse binnenstad. Ons mooie monumentale kantoor staat in de prachtige binnenstad van Utrecht, in het hart van het Museumkwartier. Wij zijn bijzonder trots op onze status als landelijk erkende professionele organisatie voor het monumentenbehoud, onze prachtige Utrechtse
monumenten en de circa 2000 donateurs die ons een warm hart toedragen.

 
Bij het onderhoud van onze monumenten staat het behoud van de aanwezige cultuurhistorische waarden voorop. Daarnaast zijn verduurzamen van onze portefeuille en klanttevredenheid onder onze huurders belangrijke uitgangspunten. Het onderhoud bereiden wij zelf voor en wij verzorgen de
begeleiding van de uitvoerende werkzaamheden.

 
Wat zijn jouw werkzaamheden?
 
Als bouwkundig opzichter ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het kwalitatief hoogwaardige onderhoudswerk voor ons monumentale bezit.
Tot jouw taken behoren:

 
Dagelijks onderhoud
– Je beoordeelt en zet klachten/storingen uit van onze huurders naar onze vaste uitvoerende partijen.
– Je verricht voor- en eindinspecties bij begin en einde van de huurperiode.
– Je beoordeelt en koppelt terug over huurdersvragen of zet deze verder uit, zoals verzoeken om ZAV.

 
Planmatig onderhoud
– Je adviseert over noodzakelijk onderhoud.
– In overleg met de directeur en bouwkundig projectleider prioriteer je onderhoudswerkzaamheden en bereidt deze voor. Ook zorg je voor de begroting, begeleiding en controle op de uit te voeren werkzaamheden.
– Je stelt meerjarenplanningen en begrotingen op en houdt deze bij.

 
Mutatieonderhoud
Naast het dagelijkse en planmatige onderhoud, krijg je in overleg ook kleine tot middelgrote mutatiewerkzaamheden onder je hoede:
– Bestaande situaties meet je in en werk je uit.
– Je zorgt voor planvoorbereiding, incl. diverse onderzoeken.
– Je werkt het benodigde onderhoud uit aan het volledige inbouw- en installatiepakket van de woning of de bedrijfsruimte.
– Je stelt werkomschrijvingen op, doet aanvragen en vergelijkt offertes. Ook zorg je voor de gunning van werk en de begeleiding van de uitvoering.

 
Bij jouw werkzaamheden zorg je ervoor dat je stappen zorgvuldig digitaal vastlegt, je maakt planningen en bewaakt je eigen deadlines en budgetten. Je pakt kansen (quick wins) voor verduurzaming en zorgt voor een goede en duidelijke communicatie met onze huurders en uitvoerende partijen.

 
Wie ben jij?
– Een bouwkundige met een professionele werkhouding en minimaal HBO of MBO+/HBO werk- en denkniveau.
– Relevante werkervaring van minimaal 5 jaar.
– Je hebt aantoonbare passie voor én werkervaring op het gebied van monumenten.
– Je werkt zelfstandig, gestructureerd en kan jouw werk goed plannen en organiseren.
– Je hebt kennis van historische bouwmaterialen, bouwkundige details, hun gebreken en oplossingen.
– Je hebt kennis over huurrecht en/of bent bereid hier een cursus of opleiding in te volgen.
– Je hebt goede schriftelijke en sociale vaardigheden en een karakter dat past in een kleine hardwerkende organisatie.
– Je hebt de drive om jezelf te ontwikkelen, zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak.
– Je hebt ervaring met Autocad (pré) en eventueel al met O-prognose.

 
Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een afwisselende functie met persoonlijke en professionele groeikansen binnen een groeiende organisatie, in een doel- en resultaatgerichte omgeving. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en een arbeidsovereenkomst voor 36 uur.

 
Onze fijne werkomgeving kenmerkt zich verder door een informele werksfeer, een professionele werkhouding, onze prachtige monumenten, fijne collega’s en leuke teamactiviteiten. Je komt te werken in een team dat bestaat uit een directeur, een bouwkundig projectleider, officemanager-verhuurmakelaar en ondersteunend medewerker. Daarnaast is er een uitgebreide en hechte flexibele schil met onder andere projectleiders, een verhuurmanager, boekhouder en communicatieadviseur.
Natuurlijk kan er worden gerekend op een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden vanuit de Cao Woondiensten zoals: ruim 26 vakantiedagen, een laptop en mobiele telefoon, tijd- en plaatsonafhankelijk werken (in overleg) en ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. De functie is gewaardeerd in schaal H van de Cao Woondiensten, met een maximaal salaris van € 3.891,00 (bij fulltime).

 
Interesse?
Ben jij op je best in een diverse functie, heb je passie voor onze monumentale binnenstad en heb je zin om ons team te komen versterken? Stuur dan je sollicitatie, bestaande uit je CV en een schriftelijke motivatie naar suzan.te.brake@umf.nu onder vermelding van ‘Bouwkundig opzichter’.

 
Solliciteren kan tot 1 mei. De sollicitatiegesprekken vinden (digitaal) plaats op 7 en 10 mei, een eventueel tweede gesprek volgt op 20 mei. De beoogde startdatum is 1 juli aanstaande.

 
Heb je vragen? Neem dan contact op met Suzan te Brake (directeur UMF). Haar telefoonnummer is: 06-1252 4906.

 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.