Beschikbaar per 01-09-2018

Omschrijving

Per 1 september 2018 is een woning aan de Bruntenhof 12 te Utrecht te huur. De Bruntskameren aan Bruntenhof en Bruntensteeg werden in 1621 door mr. Frederik Brunt gesticht op het erf van zijn huis Klein Lepelenburg. Hij bouwde op het erf van dit huis, het huidige Bruntenhof 5, 15 huisjes, waarvan er vier aan de Bruntensteeg lagen en 11 (Bruntenhof 6 t/m 16) langs de stadswal. De vier pandjes aan de Bruntensteeg zijn inmiddels samengevoegd tot 2 woningen (Bruntensteeg 2 en 3).


Ligging

De woning is gelegen in het Museumkwartier. Het Museumkwartier is het karakteristieke zuidelijke deel van de oude binnenstad van Utrecht. In het Museumkwartier bevinden zich in – en rond – oude gebouwen diverse musea. Daarbij zijn er ook tal van restaurants en uitgaansgelegenheden. De Tolsteegbrug is bijvoorbeeld een populaire plaats om bij goed weer buiten te eten of te drinken.


De Bruntenhoftuin achter de huizen van de Bruntenhof is in eigendom en beheer van het UMF, is semi-openbaar en overdag voor publiek toegankelijk. Deze tuin wordt door de tuincommissie, bestaande uit bewoners van het complex Bruntenhof en- steeg onderhouden. 2x per jaar wordt een tuinwerkdag voor en door bewoners georganiseerd voor het onderhoud van de gemeenschappelijke tuin. Een paar keer per jaar voert de tuinman grote onderhoudswerkzaamheden uit.


Indeling woning

Begane grond: entree, woonkamer (18 m2), eetkeuken (8 m2), badkamer met toilet (2 m2). Eerste verdieping: overloop met inbouwkast en slaapkamer (13 m2). De woning heeft een achterom. Achter de woning ligt een gemeenschappelijke tuin en een kleine eigen tuin.


Bent u geïnteresseerd in de historische informatie over dit complex? Hier leest u over de geschiedenis van de Bruntenhof.


Voorwaarden verhuur

In eerste instantie komen alleen donateurs die als woningzoekende staan ingeschreven, in aanmerking voor de woning. Bent u nog niet bij ons ingeschreven? Klik dan hier voor uw inschrijving als donateur/woningzoekende.


Wilt u meer weten over onze verhuurprocedure, dan verwijzen wij u naar de algemene werkwijze voor de verhuur UMF.


 


Kosten & Opties
Verhuurprijs
€ 845 per maand

Servicekosten
€ 12 per maand


Borg
Gelijk aan 1 maand huur

Huurtermijn
Onbepaalde tijd met een minimum van 12 maanden

Eindschoonmaak
Verplicht
Object kenmerken
  • inbouwkasten
  • centrale verwarming (water)
  • verwarming op gas
  • gemeenschappelijke tuin
  • tuin
  • gemeenschappelijke berging
  • achterom
  • mechanische ventilatie